Jan Vertonghen de held van Tottenham, Ajax zal zich niet goed voelen na rare avond

13 februari 2019 22:54

In de Champions League stonden er twee bijzonder interessante duels op het programma op woensdagavond. En dat leverde nagelbijters op.

Tottenham - Dortmund

Op Wembley stonden drie Belgen in de basis van een nagelbijter tussen Tottenham en Borussia Dortmund. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld bij de thuisploeg, Axel Witsel bij de bezoekers.

In de eerste helft drukten de bezoekers door op zoek naar een uitdoelpunt, maar in de zone van de waarheid konden onder meer Pulisic en Zagadou te weinig doen met prima kansen.

Na de pauze was het Heung-Min Son die de 1-0 tegen de touwen drukte, na een prima voorzet van Jan Vertonghen. De Rode Duivel werd helemaal de held van de dag met de 2-0, Llorente maakte er even nadien zelfs nog 3-0 van. The Spurs met anderhalf been in de kwartfinales.

Ajax - Real Madrid

Ajax ging in eigen huis zonder echte diepe spits vol ten strijde tegen Real Madrid. In een erg aantrekkelijke eerste helft verdiende de thuisploeg zeker een voorsprong.

Die kwam er ook eventjes, toen Tagliafico de 1-0 tegen de touwen kopte, maar de VAR verstoorde het feestje - tot ongenoegen van velen

Na de koffie was het aan Karim Benzema om op het uur tegen de gang van het spel in de 0-1 tegen de touwen te werken. Hakim Ziyech wist daarna nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar Asensio zorgde voor de late 1-2 en zo een zure nederlaag voor Ajax.