Gentse supporters zijn razend over ticketregeling cupfinale: "Ik ga niet, dát is mijn statement"

14 februari 2019 19:12

De supportersclubs van AA Gent waren al niet te spreken over de ticketregeling voor de bekerfinale en na overleg tussen het bestuur en de overkoepelende supportersfederatie is het er niet beter op geworden. Integendeel.

Woensdagavond maakte Gent de ticketregeling voor de bekerfinale bekend. Die werd niet enthousiast onthaald door een groot deel van de Gent-fans, onder meer omdat ze haast verplicht worden om ook een abonnement voor de play-offs te kopen. Ook al is het PO2.

“Wij waren het niet eens met die ticketregeling en daarom zijn wij met de club gaan overleggen”, legde Dirk Vos, de ondervoorzitter en persverantwoordelijke van Supportersfederatie KAA Gent, ons uit.

”Er is niks veranderd. Of toch wel. De supportersfederatie heeft 400 tickets ter beschikking gekregen van het bestuur. Maar de federatie overkoepelt 28 verschillende supportersclubs. Dat zijn nog geen 15 tickets per club.”

“Ze moeten bij het bestuur dringend eens gaan beseffen dat wij de ziel van de club zijn. Wij zijn gewoonweg niet betrokken geweest bij die beslissing. De club zegt altijd dat de supportersfederatie erg belangrijk is voor hen. Dat ze dat dan ook eens laten zien.”

Ik ga niet, dat is mijn statement!

De actieve Gentse supporter wordt dus flink benadeeld vindt Vos, maar voorlopig is er van een georganiseerde protestactie nog geen sprake. Het is natuurlijk ook nog vroeg dag. “De strijd met de Mechelen-supporters op de Heizel gaan we alvast niet winnen. Ik ben er zeker van dat zij wel met supportersclubs in hun vak zullen zitten.”

“Er is geen actie gepland, maar ik kan je verzekeren dat niemand van de actieve fans hiermee is opgezet. Als je de reacties op onze facebookpagina leest dan zullen er wel enkelen iets heftiger reageren dan verwacht. En ik? Ik zal de bekerfinale wel ergens anders volgen. Dat is mijn statement!”

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.