Ex-coach over Collins Fai: "Hij is de beste back van de Jupiler Pro League"

14 februari 2019 12:52

Collins Fai treedt morgen toe tot een select clubje: hij speelt zijn 100ste wedstrijd in het truitje van Standard.

Collins Fai debuteerde voor Dinamo Boekarest onder de vleugels van Mircea Rednic. De kleine Kameroener beschouwt Rednic als een tweede vader. De Roemense ex-coach van onder meer Standard, Gent en Moeskroen bewierookt Fai bij La Dernière Heure.

"Voor mij is Fai de beste back van de hele competitie. Je kan hem zowel op links als op rechts posteren zonder dat hij aan kwaliteit inboet. Hugo Broos zei dat Fai een cadeau is voor elke coach en dat kan ik alleen maar bevestigen. Een tegen een is hij enorm sterk en ook zijn positiespel is verbeterd onder Preud'homme", aldus de man die momenteel opnieuw bij Dinamo Boekarest aan de slag is. 

Volgens de Roemeense trainer is Fai klaar voor een stap hogerop. "Ik denk echt dat hij gemaakt is voor de Premier League, dat is een competitie die bij hem past. Hij heeft intussen een vaste basisstek bij Standard en de nationale ploeg, dat toont aan dat hij er klaar voor is. Al hoop ik wel dat hij eerst nog een titel in de wacht kan slepen met de Rouches", besluit Mircea Rednic. 

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Standard
 
 
 
Reacties.