STVV vol goede moed richting PO1: "Lastig programma is geen nadeel voor ons"

14 februari 2019 12:11

Zweven de Kanaries vlotjes naar een ticket voor play-off 1 of steken de Buffalo's en de hoofdstedelingen van Anderlecht daar nog een stokje voor? De fans van STVV gaan uiteraard voor optie 1.

Sint-Truiden heeft vier punten voorsprong op Anderlecht en Gent, maar heeft een lastiger programma dan de andere concurrenten voor play-off 1. Toch ziet Francis Spiritus, bestuurslid en oprichter van Spionkop Geel-blauw, zijn team niet naast het felbegeerde ticket grijpen. “Zoals de ploeg nu draait halen we het”, zegt Spiritus.

Tijdens de voorbereiding dacht ik: we eindigen tussen plaats 7 en 10

“We voetballen zeer goed. Bovendien zie ik het zware speelschema niet als een nadeel. Tegen de zogenaamde ‘kleinere ploegen’ doen we het al goed, maar tegen de grote clubs zie ik toch iets meer motivatie. Ik herhaal: tegen Gent en Charleroi spelen is voor ons dus niet nadelig.”

De positie waarin de Kanaries zich nu bevinden overstijgt de verwachtingen die sommige supporters in het begin van het seizoen hadden. Ook die van Spiritus. “Ik heb de meeste van onze voorbereidingswedstrijden gezien. Toen dacht ik dat we ons gemakkelijk gingen handhaven en zouden eindigen tussen positie 7 en 10. Nét geen play-off 1 en middenmoot dus. Onze huidige notering had ik toen niet durven dromen.”

We vroegen Spiritus ook of er voor hem een zege of een moment bovenuit stak dit seizoen, maar een echte uitschieter is er volgens hem niet. “Voor mij waren alle thuismatchen geweldig en alle zeges waren mooi. Al moet ik er wel aan toevoegen dat we thuis tegen Racing Genk echt goed waren en niet verdienden te verliezen. Dan waren we de enige ploeg die thuis nog niet verloren had dit seizoen.”

De plek in de top 6 is absoluut nog geen zekerheid, maar moest die er komen dan kan het seizoen alvast niet meer stuk. “Alles wat er dan nog bijkomt is extra. Als de punten zoals ze nu zijn door twee worden gedeeld dan staan we plots op twee punten van Club Brugge en zelfs van Champions League-voetbal. In de play-offs kan alles.”

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.