Glen De Boeck na nieuwe uppercut: "Sommige spelers hebben hun taak niet uitgevoerd"


Foto: © photonews 15 februari 2019 23:15

Sporting Lokeren zit al enkele weken in slechte papieren. Het 3-1 verlies op het veld van Standard hielp de rode lantaarn daar zeker niet bij. Glen De Boeck was streng, maar zag ook enkele positieve punten in de tweede helft.

"Als je naar Standard komt - een ploeg met zoveel kwaliteiten - dan moet iedereen op hoog niveau spelen", analyseerde De Boeck de wedstrijd. "Dat was niet het geval in de eerste helft. Sommige spelers hebben hun taak niet uitgevoerd."

Nochtans vond De Boeck dat zijn ploeg goed aan de match begon. "De eerste goede kans was voor Hupperts, maar daarna heeft Standard de match in handen genomen. De 2-0 en de zege waren verdiend", aldus een eerlijke De Boeck. "In de tweede helft toonden we een ander gezicht en speelden we goed voetbal. Maar je moet je momenten grijpen."

2 tegengoals op buitenspel

"Als je dat niet doet, dan kan een tegenstander met deze kwaliteiten de match dooddoen. We hebben het nog geprobeerd, maar we lieten te veel ruimte aan de tegenstander. We incasseren twee goals waarbij we op buitenspel willen spelen. Niet nodig, want dat was niet gevraagd."

Al zag de Lokeren-trainer dus ook positieve zaken na rust. "We hebben getoond dat we hetzelfde voetbal als tegen Antwerp kunnen brengen. Dat is goed met het oog op de match tegen Moeskroen. Maar aan een topploeg moeten we geen goals weggeven", concludeert De Boeck. 

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Standard
 
 
 
Reacties.