België is Europa niet, Club-coach Leko geeft toe: "Wesley is een andere speler in topmatchen"

15 februari 2019 14:50

Blijven knallen in Europa, blijven spartelen in België. Geen kat die een eenduidige verklaring kan geven voor de wisselvallige vorm van Club Brugge. Al geeft de coach wél toe dat zijn sommigen van zijn spelers het onderscheid maken.

"Mijn spelers tonen al wekenlang goeie inzet en kwaliteit op training. Als de resultaten dan niet volgen , speelt dat op ons vertrouwen. Ook door wat er dan in de kranten verschijnt, want ja, wij lezen dat ook", beaamde Ivan Leko net zoals hij dat donderdagavond ook al deed.

"Daarom was die zege ook zo belangrijk. Ik zal vanaf vandaag niet opnieuw complimenten geven voor Salzburg geven, wel enkel voor mijn eigen ploeg. Die match was superbelangrijk. Net als Genk zondag."

Die jonge spelers denken anders als heel Europa meekijkt - Ivan Leko

Maar even belangrijk? Aan het grote verschil tussen de prestaties in de Europese en Belgische competitie te zien, lijkt toch niet elke Bruggeling op dezelfde lijn te zitten. "Champions League of Europa League, dan kijkt heel Europa mee. Voor zulke jonge spelers met een mooie toekomst voor zich is dat heel anders."

"Wesley bijvoorbeeld", haalde de Brugse coach aan. "Dat is een andere speler tegen Dortmund of Atlético Madrid dan tegen Eupen of Waasland-Beveren. Dat is nu eenmaal een feit. Maar zondag verwacht ik hem weer op zijn best voor een nieuwe topmatch."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.