Malinwa moet absolute sterkhouder missen, hoe doet zijn vervanger het? De cijfers!


Foto: © photonews 15 februari 2019 17:21

KV Mechelen hoopt vanavond in en tegen Tubize de eerste horde van een cruciaal drieluik te nemen. De troepen van Wouter Vrancken moeten in deze allesbepalende eindfase De Camargo wel twee wedstrijden missen door schorsing. William Togui zal hem naar alle waarschijnlijkheid vervangen.

Igor De Camargo lijkt onmisbaar bij Malinwa. In de laatste acht competitiematchen lukte hij negen doelpunten. In de topschuttersstand staat hij zo gedeeld eerste met Rocha Miramar van Lommel met veertien stuks. Nochtans begon hij het seizoen als bankzitter en knokte hij zich pas op speeldag 10 in de ploeg.

William Togui

De eerste speeldagen was William Togui meermaals basisspeler. De jonge Ivoriaan verdween uit de ploeg nadat hij uitviel met een blessure op Tubeke. Vanavond krijgt hij normaal gezien een nieuwe kans van bij de aftrap tegen datzelfde Tubeke.

Een veelscorer is Togui niet. Zijn teller blijft voorlopig steken op drie goals en is duidelijk een pak minder productief dan De Camargo. Toch heeft hij het vooralsnog verre van slecht gedaan. Hij mocht in totaal zeven keer starten in de Proximus League. Van die matchen won Mechelen er vijf, waarvan vier opeenvolgende keren met 3-0.

1e klasse B \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.