Nico Claesen blikt met ons vooruit op Standard-Lokeren: "Standard moet reactie tonen"

15 februari 2019 09:57

Vanavond neemt Standard het in eigen huis op tegen hekkensluiter Lokeren. Wij blikken met voormalig Standard-speler Nico Claesen alvast vooruit op de openingswedstrijd van speeldag 26.

Standard is op dit moment de beste thuisploeg van het land, het heeft net als Racing Genk 27 punten gehaald in eigen huis. De Genkenaars hadden daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Tegenstander Lokeren is dan weer de slechtste uitploeg van het land met 2 puntjes uit 12 wedstrijden. Een duel waarvan de winnaar op voorhand al gekend is dus? 

"Standard moet deze wedstrijd gewoon winnen, in eigen huis en met de goede vorm die ze te pakken hebben mag Lokeren geen probleem zijn. Ik verwacht wel een reactie na de zwakke prestatie op Genk, daar was het aanvallend veel te weinig. Al hebben ze Emond wel gemist, die kan toch een paar mensen naar zich toe trekken terwijl Djenepo meer voor de individuele actie gaat", aldus Claesen.

Lokeren in eigen huis verslaan mag met deze vorm geen probleem zijn

Kan Lokeren de thuisploeg dan echt niets in de weg leggen? "Lokeren heeft vorig weekend uiteraard vertrouwen getankt. Door de winst tegen Antwerp is er misschien toch weer zicht op een mogelijke redding gekomen. Zeg nooit nooit, maar het wordt bijzonder moeilijk."

Standard verloor afgelopen mercato Luyindama, zijn landgenoot Bokadi is zijn vervanger. "Bokadi was heel goed tegen Anderlecht, toen speelde hij bijna de perfecte wedstrijd. Op Genk vond ik hem dan weer een stuk minder, maar positioneel vind ik hem wel goed spelen. Als hij nog wat meer met Zinho Vanheusden samenspeelt, dan gaat het achteraan wel loslopen", voorspelt de ex-Rouche.

Spitsenprobleem

Ondanks de komst van nieuw bloed ziet Claesen een spitsenprobleem. "Met Halilovic is er opnieuw kwaliteit bijgekomen vooraan. Je ziet meteen aan die kerel dat hij balvast is, al ken ik hem nog niet echt goed. Hij heeft vast en zeker een goede opleiding gehad, maar het is nog afwachten wat hij in de fysiek sterke Belgische competitie vermag."

"Vorige week was Emond er niet bij en je mist hem toch. Hij is niet de spits van wie je denkt dat hij Standard naar de titel gaat schieten, hij mist finesse. Dat is geen kritiek want hij werkt hard, is balvast en heeft een hart voor de club. Vooraan is de spoeling gewoon te dun, het spitsenprobleem moet opgelost worden naar de toekomst toe", besluit de Limburger. 

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Standard
 
 
Reacties.