Team van toen: met deze ploeg boekte Club tot voor gisteren zijn laatste Europese thuiszege

15 februari 2019 17:04

Van 5 november 2015. Zo lang was het geleden dat Club Brugge zijn laatste Europese overwinning in eigen huis pakte, met 1-0 tegen Legia Warschau. Daar kwam gisteren dus eindelijk verandering in tegen Red Bull Salzburg. Hieronder volgt een overzicht van het elftal dat Legia opzij wist te zetten.

Doelman

In de goal vinden we enigszins verrassend Sébastien Bruzzese terug. Hij kreeg een tijdje z’n kans als eerste keeper omdat Sinan Bolat geen al te beste indruk maakte. Bruzzese staat nu tussen de palen bij KV Kortrijk.

Verdediging

Achterin treffen we van links naar rechts Laurens De Bock, Stefano Denswil, Brandon Mechele en Thomas Meunier aan. De Bock mislukte vorig seizoen bij de Engelse tweedeklasser Leeds United en komt nu uit voor KV Oostende. Het centrale duo bestond uit Brandon Mechele en Stefano Denswil. Opvallend: ook gisteren stonden ze beiden in de basis en Denswil lukte zelfs de gelijkmaker.

Tot slot is er ook nog Thomas Meunier op rechts. Hij was auteur van het enige doelpunt tegen Legia. Vandaag de dag speelt hij voor de Franse topploeg Paris Saint-Germain. De Parijzenaars kwamen hem wegplukken in Brugge na zijn knappe prestaties op het EK 2016 in Frankrijk.

Middenveld

Op het middenveld vatten Victor Vázquez, Timmy Simons en Claudemir post.

De Spaanse balvirtuoos Vazquez was een absolute smaakmaker op Jan Breydel, maar kreeg ook met veel blessureleed af te rekenen. In 2016 verkaste hij naar het Mexicaanse Cruz Azul en via een omzwerving bij Toronto FC belandde hij bij Al-Arabi in Qatar.

Clubicoon en kapitein Simons keerde in 2013 met succes terug naar zijn grote liefde. Hij won nog 2 titels en 1 beker alvorens zijn schoenen eind vorig seizoen aan de haak te hangen op 41-jarige leeftijd. De Braziliaan Claudemir is sinds dit seizoen speler van het Portugese Braga. Na 4,5 jaar bij Kopenhagen streek hij neer in Brugge, waar hij 2,5 jaar zou blijven.

Aanval

Leandro Pereira, Abdoulaye Diaby en Felipe Gedoz vormen de voorlijn.

Pereira viel volledig door de mand en scoorde geen enkele goal in blauwzwarte loondienst. De afgelopen wintermercato vertrok hij na meerdere uitleenbeurten definitief naar het Japanse Matsumoto Yamaga. Ook het verblijf van die andere Braziliaan Gedoz werd geen onverdeeld succes. Na twee seizoenen met ups en downs maakte hij de overstap naar Athletico Paranaense.

We sluiten het rijtje spitsen met Diaby. Zijn transfer van Moeskroen naar Club bleek een schot in de roos. In de seizoenen 15-16 en 17-18 had hij met respectievelijk 16 en 15 doelpunten een groot aandeel in de 2 Brugse landstitels.

Invallers

Jelle Vossen, Boli Bolingoli en huidig Gouden Schoen Hans Vanaken vielen in tegen de Polen. De andere bankzitters waren Sinan Bolat, Davy de Fauw, Oscar Duarte en Tuur Dierckx.

Sam Suttels

Europa League \\ Club Brugge \\ Red Bull Salzburg \\ Legia Warschau
 
 
Reacties.