Vervanger van de Camargo moet KV Mechelen voorbij Tubeke loodsen

15 februari 2019 11:00

De voorbije speeldagen zette KV Mechelen Beerschot Wilrijk telkens onder druk door als eerste te winnen. Een scenario dat mogelijk herhaald kan worden als Malinwa het vanavond haalt in Tubeke. Alle ogen zullen gericht zijn op de vervanger van de Igor de Camargo. Wellicht is dat William Togui.

Tubeke zal het niet laten liggen als het iets kan meesprokkelen in de strijd om het behoud. Het is bezig aan een meer dan behoorlijke tweede periode, al vielen de uitslagen in de laatste twee wedstrijden wel tegen met 1-3-verlies tegen Beerschot Wilrijk en vooral de 1-0-nederlaag in Westerlo die pijn deed. Het zal voor de Waals-Brabanders zaak zijn om sowieso een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd van vanavond.

KV Mechelen komt met een zeven op negen uit de laatste drie wedstrijden. Het gelijkspel op het Kiel werd met negen tegen elf in het slot als een goed punt beschouwd. Westerlo werd zonder veel moeite opzij gezet. Tegen OHL was het wel knokken voor de punten, maar in de slotfase werd de overwinning toch weer over de streep getrokken.

Selectienieuws

Toch heel wat zorgen bij Tubeke. Henrique Bueno, Lippini en Rosenthal zijn immers nog altijd buiten strijd. Köse en Touré zijn geschorst. Langs Mechelse kant is Jules Van Cleemput nog altijd geblesseerd en zijn Mera en de Camargo geschorst.

Verschilende opties

KVM-trainer Wouter Vrancken heeft een goed beeld van de tegenstander. "Met Henry zijn ze heel wat slagkracht kwijt voorin, maar met hen is het vaak alles of niets. Dat is gevaarlijk voor ons, maar we moeten naar onszelf kijken en die match gewoon winnen. Iedereen is er klaar voor. Ik kan zowel vooraan, op het middenveld als achteraan schuiven. Ik heb verschillende opties."

Er is dus niet enkel de positie van diepe spits. Vrancken zal daar moeten kiezen tussen Togui en Cornet. Voorts wordt het niet onmogelijk geacht dat Peyre naar de rechtsachter schuift en dan moet er centraal iemand anders komen. "Ook Lemoine zou daar kunnen spelen, dat is in principe een centrale verdediger. Op een mindere prestatie gaan we hem sowieso niet afbranden."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.