D'Onofrio gaat opvallend zuinig om met grote middelen bij Antwerp, terwijl: "Gheysens heeft het nog nooit gehad over miljoenen"

16 februari 2019 19:29

"Als het aan de top goed zit, dan volgt de rest als vanzelfsprekend", aldus Luciano D'Onofrio over het succes van Antwerp. Naast de technische staf, de sportieve directie, de spelers, etc. haalt hij misschien wel één van de de belangrijkste factoren aan: Paul Gheysens.

De schatrijke ondernemer heeft Antwerp in amper anderhalf jaar mee van tweede klasse naar de Europese plaatsen getild, maar wat valt ook op? In vier transferperiodes werd er nog maar 6 à 7 miljoen euro in transfers geïnvesteerd. Sportief directeur Luciano D'Onofrio legt aan Het Nieuwsblad uit waarom zo zuinig.

"Mijnheer Gheysens wil vooruit met de club. En snel", begint D'Onofrio. "Hij zegt me: Maak een goede ploeg. Over bedragen of over miljoenen euro’s heeft hij het nooit. De miserabele infrastructuur had de prioriteit en kostte al veel geld. En waarom moeten wij dan nog veel geld uitgeven?"

Een ploeg bouw je, die koop je niet - Luciano D'Onofrio

"Zelfs zonder tientallen miljoenen hebben we enkele spelers met veel kwaliteiten kunnen binnenhalen. Mbokani, Van Damme, Lamkel Zé,… Het zijn allemaal spelers die toch heel wat toevoegen aan het team."

Het is ook niet zo dat D'Onofrio zelf veel meer wíl uitgeven. "Veel geld investeren is geen enkele garantie. Je moet ook bouwen. Een ploeg bouw je, die koop je niet. Je kan bepaalde dingen kopen, maar er is veel meer nodig dan alleen maar kopen. Stap voor stap. Cliché, maar zo heb ik het altijd gedaan", zegt D'Onofrio.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.