Promotiestrijd in 1B blijft ongemeen spannend: Beerschot Wilrijk laat in match met twee rode kaarten geen steek vallen in Lommel


Foto: © photonews 17 februari 2019 17:50

Beerschot Wilrijk heeft zich niet laten verrassen op bezoek bij Lommel. Het won in Limburg na goals van Noubissi en Prychynenko en maakt de strijd om de tweede periodetitel opnieuw erg spannend.

Beerschot Wilrijk wist wat te doen na de overtuigende 0-3 zege van KV Mechelen op het veld van Tubeke. Winnen, liefst met zoveel mogelijk goals verschil. Bezoekende coach Vreven kon alvast opnieuw beroep doen op centrale verdediger Prychynenko, vorige week nog ziek tegen Union. Bourdin werd zo terug richting bank verwezen. 

Het was de thuisploeg die het best aan de match begon. Neven dwong Vanhamel tot een prima redding, al stond de Lommelse aanvoerder wel buitenspel. Beerschot Wilrijk kon net als vorige week opnieuw op een sterke Vanhamel rekenen. Eerst hield hij Vermijl van de openingstreffer, even later lag hij goed in de hoek toen Claes naar binnen sneed. 

Beerschot plots wakker

'Beerschot, wakker worden', zongen de talrijk meegereisde fans. Het rendeerde zowaar, want de eerste bezoekende kans was meteen raak. Dom vond halverwege de eerste helft de vrijstaande Noubissi en die had alle tijd om de 0-1 voorbij een kansloze Coucke te trappen. 

De Mannekes waren baas, zonder veel te creëren. Al hield een attente Coucke Tissoudali wel nog van een dubbele voorsprong. De kopbal van Noubissi ging over. Rusten met 0-1. 

Rood voor Maes

Lommel begon met nieuwe moed aan de tweede helft, maar de eerste kans was voor Noubissi. De bezoekers hadden controle over de match, kregen een prima kans via invaller Placca, maar maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Maes ging al te driest in op El Banouhi en mocht meteen gaan douchen van scheidsrechter Boterberg. 

Beerschot Wilrijk moest met zijn tienen proberen om een 0-1 voorsprong vast te houden. De manmeersituatie gaf de thuisploeg een soort van vleugels. Heymans en Azevedo schoten naast, maar met de uithaal van Rocha had Vanhamel meer moeite. Toch was het ook opletten voor de counters van de bezoekers, want het schot van Placca ging niet ver naast. 

Lommel in de problemen

Lommel speelde die vleugels echter te snel kwijt. Cauwenberg haalde de doorgebroken Noubissi neer en mocht Maes richting kleedkamers vergezellen. De bal ging bovendien op de stip. Een koud kunstje voor Prychynenko, al lag Coucke wel in de goede hoek. 0-2 en Beerschot Wilrijk op rozen. 

De bezoekers hielen die voorsprong gemakkelijk vast en tellen met nog twee speeldagen te gaan even veel punten als KV Mechelen. Het blijft zo bijzonder spannend in de strijd voor de tweede periodetitel. Het doelpuntensaldo lijkt meer dan ooit een beslissende factor te worden. Daarin heeft Beerschot Wilrijk momenteel het voordeel op de Kakkers

1e klasse B \\ Lommel SK \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.