Woedende Kortrijk-speler neemt wedstrijdleiding op de korrel en doet opmerkelijke oproep: "Waarom Delferière en Vertenten geen nieuwe kans geven?"

17 februari 2019 09:09

Bij KV Kortrijk zijn ze het beu. Het is niet de eerste keer dat ze bij de club kritiek hebben op de refs, maar meestal kwam dat van de bestuurstop of de trainer. Na de wedstrijd tegen Charleroi leefde er echter een collectief gevoel van ontevredenheid over de scheidsrechterlijke leiding.

Kapitein Hannes Van der Bruggen verwoordde dat gevoel. Hijzelf kreeg in de slotfase nog geel toen hij woedend verhaal ging halen bij ref Verboomen. "De wedstrijdleiding was vandaag heel discutabel, vond ik. "Ja, rood van woede was ik. Het is niet de eerste keer dat de ref net in wedstrijden van Kortrijk een mindere dag heeft. Het niveau van de scheidsrechters is gewoon niet goed genoeg."

Van der Bruggen durfde het zelfs aan om te opperen dat Sebastien Delferière en Bart Vertenten een nieuwe kans moeten krijgen. "Zolang er niet bewezen is dat sommige refs iets fout deden, vraag ik me af waarom ze geen kans zouden krijgen om opnieuw te fluiten. Vertenten en Delferière waren de nummer 1 en 2. Dat waren de besten en ze trokken het niveau van de Belgische arbitrage omhoog."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.