Myny van goudwaarde voor OHL: "Man van de match? Heel de ploeg was man van de match"


Foto: © photonews 17 februari 2019 23:12

Na de overtuigende 3-0 zege tegen OHL werd vooral het Leuvense collectief geprezen. Maar als één iemand de matchbal dan toch verdiende, dan was het Olivier Myny wel met een goal, een loepzuivere en een halve assist.

Myny was na rust van goudwaarde voor de Leuvenaars. Eerst met een assist op het hoofd van Henry, snel daarna met een mooie treffer en later nog met een halve - zeg maar driekwart - assist voor Maertens (Aguemon beroerde de bal nog, red.). "Als je scoort en twee assists geeft, dan ben je man van de match, maar vandaag was heel de ploeg de man van de match", vertelde Myny. "We hebben echt voor elkaar gevochten."

"In het begin van de wedstrijd hebben we druk gezet en enkele kansjes gecreëerd, maar daarna zakten we iets te veel terug. We hebben in de tweede helft op de juiste momenten de doelpunten gemaakt", aldus de vleugelspeler. "Voor mij waren het enkele moeilijke maanden. Ik probeer stilletjes aan uit dat dal te kruipen. Ik hoop de ploeg nog zoveel mogelijk te helpen."

"Het is niet makkelijk om uit zo'n moeilijke periode te komen" - Olivier Myny

De hand van nieuwe coach Vincent Euvrard is duidelijk al zichtbaar bij OHL. "We hebben heel goed gewerkt op training. Dat zag je aan ons blok. Het is niet makkelijk om uit zo'n moeilijke periode te komen. We zijn er natuurlijk nog niet en hebben nog een lange weg te gaan. Maar we zijn natuurlijk ook blij voor Vincent dat we hem dit kunnen geven."

"Wat het verschil is met Pearson? De coach is is heel gedisciplineerd en wil dat tactisch alles juist staat. Maar iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken. Wij moeten hem gewoon daarin volgen, dan kan je ver geraken. Het is positief dat we de drie punten pakken, voor heel OHL. Samen gaan we er alles aan doen om dit recht te zetten", besluit Myny. 

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.