Positieve kijk blijft zelfs overeind na droge 0-3: "Eén van onze beste eerste helften van het seizoen"

17 februari 2019 10:47

Het is niet altijd evident om goed om te gaan met het spelen tegen de degradatie. Net als op de vorige speeldag in Westerlo beleefde Théo Defourny geen al te vrolijk weekend. Al kon hij zichzelf weinig verwijten. De doelman vond ook dat zijn ploeg zich aardig verweerd had.

"Ik denk dat we het heel goed hebben aangepakt", zegt de doelman van Tubeke over de wedstrijd tegen KV Mechelen. "Zij scoren op een moment dat we dat niet verdienen. Het was één van onze beste eerste helften van het seizoen. Zij hebben natuurlijk de ervaring en de kracht in de ploeg. Als het 1-0 voor ons was geworden, was het een andere wedstrijd geweest."

Puntengewin tegen topteams realistisch

Dat werd het echter niet en na een uur voetballen stond het al 0-3. Defourny laat het niet in zijn hoofd kruipen. "We hebben tijdens de week goed gewerkt. Mechelen blijft natuurlijk een topploeg. We weten dat als we op ons niveau zijn, ook tegen die teams op iets mogen hopen. Maar we zitten ook nog met afwezigen, waardoor we van systeem moesten veranderen. Dat maakt het moeilijker."

Nadat trainer Bracconi zijn beklag deed over het geleverde spel een week eerder in Westerlo, heeft Tubeke nu weer iets om zich aan op te trekken. "Het was al een tijdje geleden dat we ons nog eens op een positieve manier konden presenteren. De ingesteldheid was goed. We hebben veel gegeven. Er blijven nu nog twee matchen over en dan volgt de voorbereding op de playdowns."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.