Alexander Maes pleit schuldig na rood: "Absoluut niet kwaad op de scheidsrechter"

18 februari 2019 08:54

Beerschot Wilrijk pakte dan wel de volle buit op het veld van Lommel, toch zag het er even niet goed uit toen de Mannekes met tien verder moesten na rood voor Alexander Maes. Zelf vond de Limburger het een terechte beslissing van de scheidsrechter.

Even voorbij het uur pakte Maes rood na een fout op El Banouhi. "Ik raak hem wel, maar ik weet niet of het voet vooruit was", liet de middenvelder zich uit over de bewuste fase. "Het ging zo snel. Het was zeker niet met opzet. De bal botste iets te hoog van mij weg en ik wilde hem met mijn tip wegtikken. Ik zag de tegenspeler niet komen en hij raakte de bal voor mij."

"Ik ben lichtjes met mijn studs op zijn onderbeen beland. Het was een terechte rode kaart. Ik ben absoluut niet kwaad op de scheidsrechter", was Maes duidelijk. "Altijd als ik mij iets te goed voel op een wedstrijd, gebeurt er zoiets. Ik hoop dat ik alleen de thuismatch tegen Roeselare mis. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen, zeker in deze belangrijke fase van de competitie."

Opnieuw finalematchen missen? 

Maes staat door zijn rode kaarten mogelijk meerdere speeldagen aan de kant. En mogelijk komen dus ook de eventuele finalewedstrijden tegen KV Mechelen in het gedrang. Zuur, want vorig jaar miste Maes ook de finalematchen tegen Cercle Brugge.

"Ik hoop dat het bij één speeldag blijft, maar ik vrees voor twee. Al ben ik er wel zeker van dat de ploeg dat goed gaat opvangen. Ik ben blij met de drie punten en het feit dat we de nul hebben gehouden, maar het is klote om zo de bus op te moeten", concludeerde Maes. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.