Vandenbempt heeft raad voor Leko: "Geen goed idee om nu je gram te halen"

18 februari 2019 22:04

Club Brugge heeft deze week de puntjes op de i gezet door te winnen van Red Bull Salzburg én van Racing Genk. Maar het mocht duidelijk zijn dat de kritiek van de voorbije weken diep zat bij Ivan Leko. Sporza-analist Peter Vandenbempt vindt het dan ook beter dat hij wat inbindt.

Vandenbempt zag een verandering bij de Kroaat. "Club Brugge zou tegen Racing Genk laten zien wie de beste ploeg van het land was en dat heeft de kampioen ook gedaan. De kritiek van de voorbije dagen zat diep bij blauw-zwart, coach Ivan Leko werd zowaar cynisch. Dat past hem niet, zo is hij helemaal niet", schrijft hij bij Sporza.

"De trainer had de kritiek slecht verteerd, maar als je als kampioen op een bepaald moment maar een derde van je wedstrijden wint, wankele prestaties levert en spelers en fans tekeergaan, dan mag dat wel een keer opgemerkt worden."

Vandenbempt vond de reactie van Leko dan ook niet gepast. "Daarom vind ik het geen goed idee om na twee knappe overwinningen cynisch te reageren en je gram te halen. Leko mag wel trots zijn en zichzelf op de borst kloppen. Met Salzburg en Racing Genk heeft Club Brugge twee ploegen geklopt die nog niet of nauwelijks verloren hadden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.