? Nürnberg-fans bekogelen Witsel en co met zwarte tennisballen: "Weg met maandagvoetbal"

19 februari 2019 16:04

Maandag stond het duel Nürnberg-Dortmund op het menu. De partij eindigde op een troosteloze 0-0, maar het waren de thuisfans die met een actie tegen maandagvoetbal de hoofdrol opeisten.

Net voor rust was het zover: de thuisfans gooiden massaal zwarte tennisballen op het veld. De supporters van de rode lantaarn in de Bundesliga protesteren zo tegen maandagvoetbal. De Duitse voetbalfans zijn absoluut geen fan van het concept en wilden dit aantonen door een heuse protestactie op poten te zetten. 

Middelvingers tegen maandag

Dortmund-speler Jadon Sancho maakte zich aan het eind van de eerste helft klaar om een corner te nemen. Plots gooiden de fans in het Max-Morlock-Stadion zwarte tennisballetjes op het terrein. Een groot deel van de fans stond ook met middelvingers te zwaaien, allemaal om hun onvrede over een wedstrijd op maandagavond te tonen. 

Het protest van de Duitse fans krijgt nu gehoor: vanaf 2021/2022 wordt er niet meer op maandag gevoetbald. De Bundesliga kan de regel niet eerder invoeren omdat het huidige televisiecontract nog twee seizoenen doorloopt. In dat contract staat dat er minimaal op vijf maandagen gevoetbald moet worden. 

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ 1.FC Nürnberg
 
 
 
Reacties.