Nog één spits over? Rutten zou het toch eens moeten proberen met Bolasie

19 februari 2019 18:00

Na de winst tegen Antwerp kan je moeilijk zeggen dat de problemen bij Anderlecht opgelost zijn. En die zijn er met het nieuws van de voorbije dagen niet beter op geworden. Vooral aanvallend is de situatie nog complexer geworden.

Nany Dimata dreigt de rest van het seizoen te missen als hij zich laat opereren. Blijft over als diepe spits: Ivan Santini. Anderlecht liet in de wintermercato Mohamed Dauda naar Vitesse vertrekken en heeft zo dus nog amper opties in de spits. Tja, een goeie aanvaller vinden in de winter is geen evidentie...

Santini te statisch voor middenvelders

En zeker in het systeem met één aanvaller van Fred Rutten is het moeilijk voor Santini, die - afgezien van zijn kwaliteiten - wekelijks moet opboksen tegen twee beren en amper een halve meter vrijheid krijgt. Wendbaar is de Kroaat - die wel bijzonder hard werkt - nu ook niet echt te noemen en als de voorzetten in de box er amper komen, is het moeilijk om met hem te voetballen.

Nu goed, wat is het alternatief? Enkel Yannick Bolasie kan een optie zijn om eens te proberen in de spits. De Congolees is het nooit gewend geweest een zo strikte dekking op zich te krijgen op zijn flank en zijn acties komen er daar vooralsnog niet uit.

Nieuwe kans Amuzu?

Het lijkt dan ook een idee om hem eens in de aanval te zetten om hem zo meer bewegingsvrijheid te geven. Daarnaast is hij ook iemand met meer snelheid en meer diepgang dan Santini, wat voor jongens als Verschaeren, Kums en Zulj dan weer interessanter is. Want zij hebben meestal maar één mogelijkheid: de bal naar de flanken steken.

Het zou ook toelaten aan Rutten om Francis Amuzu - van wie hij intern beweert fan te zijn - terug in de ploeg op links te zetten. Het valt in ieder geval te proberen, want zoals op Antwerp gaan er nog wedstrijden komen. En met een statische spits ben je dan niet veel... 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.