Anderlecht heeft groot probleem en tegelijk even groot dilemma: operatie of niet voor cruciale speler?

19 februari 2019 07:21

Wat we u gisteren al meldden, komt steeds dichterbij: het knieprobleem van Nany Dimata zou wel eens problematisch kunnen zijn. De aanvaller ging op bezoek bij de Spaanse specialist Ramon Cugat en die zag ook dat een operatie quasi onvermijdbaar is. Al zou hij de pijn nog even kunnen verbijten.

Anderlecht heeft Dimata eigenlijk nodig dit seizoen, want naast Santini is hij de enige diepe spits. En die tweede lijkt door de mand te vallen in topmatchen. Dimata heeft last van vocht in de knie door een kraakbeenletsel dat chronisch is gebleken.

Drie opties

Paars-wit heeft volgens Het Nieuwsblad drie opties. Optie is om het probleem pas na het seizoen aan te pakken en hem met een aangepast trainingsprogramma te laten verder voetballen, maar dat zal met pijn zijn en het kan zijn carrière schaden.

Optie twee is om de knie nu te kuisen. Een lichte operatie, maar dat betekent ook wel het einde van zijn seizoen. Optie drie is om een diepgaande operatie uit te voeren, maar dat betekent wel dat hij maanden out zal zijn en de start van het komend seizoen zal missen. Anderlecht lichtte ook al de aankoopoptie van vijf miljoen euro bij Wolfsburg en staat dus voor een moeilijke keuze.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.