Drie jaar op rij eruit in de kwartfinale, wat wordt het deze keer voor Barcelona?

19 februari 2019 19:00

Barcelona gaat op bezoek bij Lyon in de heenmatch van zijn achtste finale in de Champions League. De Catalanen zijn erop gebrand om dit jaar de Beker met de Grote Oren eindelijk nog eens binnen te halen.

De laatste Europese triomf dateert ondertussen al van 2014-2015, toen Barça in de finale de maat nam van Juventus. De voorbije drie edities moesten ze met lede ogen aanzien hoe de grote rivaal Real Madrid telkens met de trofee aan de haal ging.

2017-2018

De Blaugrana leek vorig jaar vlot op weg naar de halve finale op het Kampioenenbal na een 4-1 zege tegen AS Roma in de heenmatch van de kwartfinale. Niets was minder waar: in Rome voltrok zich een half mirakel. Goals van Dzeko, De Rossi en Manolas leidden de ‘Romantada’ in.

2016-2017

Ook in 16-17 werd de kwartfinale het eindstation, opnieuw met een Italiaanse club als boosdoener. De zaak was voor Juventus al beklonken na de heenmatch met een ruime 3-0 zege. De terugmatch in Camp Nou bleek een formaliteit en eindigde op een scoreloos gelijkspel.

2015-2016

En jawel, ook in 15-16 was er een Catalaanse exit in de kwartfinale. Atlético Madrid verwierf in de heenmatch met een 2-1 nederlaag een relatief gunstige uitgangspositie. In de return gingen de troepen van Diego Simeone nog op en over Lionel Messi en co met 2-0.

Sam Suttels

Champions League \\ Lyon \\ Barcelona
 
 
Reacties.