Bouw nieuwe Bosuil stuit op verzet: politiek, buurt en grondeigenaars zijn het niet eens met de plannen

19 februari 2019 08:08

Antwerp kondigde vijf maanden geleden de bouw aan van een nieuw Bosuilstadion met plaats voor 23.000 tot 27.000 supporters, maar er dreigt een kink in de kabel te komen. De buurt en de politiek zouden niet akkoord zijn met de plannen die werden ingediend.

De twee groepen zijn het niet eens met het plan om nieuwe wegen aan de Bosuil aan te leggen, dwars door de Bremweide annex Groene Zone. En ook de grondeigenaar, de familie Mintjens, zou zich in het debat mengen.

Volgens de familie is het recht van opstal niet correct nageleefd en kan de sloop van de oude tribunes niet zonder haar toestemming gebeuren. Ondertussen ligt het concrete werk stil: er is nog geen enkele vergunning aangevraagd en niets gesloopt.

Over het dispuut met Mintjens kan ik geen commentaar geven

“Over het dispuut met Mintjens kan ik geen commentaar geven, want ik ben daar niet van op de hoogte”, reageert Philip Neyt, bestuurder van Ghelamco in GvA. “Maar voor de kwestie van de mobiliteit moeten we inderdaad een oplossing vinden, want dat wordt een cruciaal onderdeel voor heel dit project."

“Ik weet dat we ons een deadline hebben opgelegd, dat we dit project in 2019 gingen afronden”, zegt Neyt. "Wel, we gaan al het nodige doen om dat te halen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.