KVO-speler maakt langverwachte comeback: "Echt getwijfeld of ik nog zou terugkeren op voetbalveld"


Foto: © Photonews 19 februari 2019 22:17

Na meer dan een jaar blessureleed was het gisteren zover: Michiel Jonckheere vierde zijn rentree bij de beloften van Oostende. Die verloren weliswaar met zware 0-4 cijfers van Zulte Waregem, maar dat was voor Jonckheere eventjes bijzaak.

Jonckheere reageerde op de webstek van de Kustboys al op zijn langverwachte terugkeer. "Het was een leuk gevoel om terug op het veld te staan. Ik trainde wel al twee weken mee met de spelersgroep, maar ik ben toch blij dat ik opnieuw een wedstrijd kon spelen. De emoties tijdens een wedstrijd heb ik de afgelopen maanden echt wel gemist."

Hij gaf ook aan dat hij tijdens zijn revalidatie door een donkere periode ging. "Het was niet de meest leuke periode. Op sommige momenten heb ik echt wel getwijfeld of ik nog zou terugkeren op het voetbalveld. Na een eerste operatie bleef ik pijn voelen aan aan mijn hiel. Toen was ik wel even ten einde raad."

"Op zo’n momenten denk je na of je nog wel een toekomst hebt in het profvoetbal. Maar mijn entourage - vriendin, ouders en familie - hebben mij altijd gesteund en zijn blijven geloven in een goede afloop."

Langstdienende speler

Het is ondertussen Jonckheere zijn achtste seizoen bij KVO en daarmee is hij de langstdienende speler in de Oostendse rangen. Hij hoopt nog van waarde te kunnen zijn voor de club. "Ik ben nu 29 jaar, dus ik zal sowieso geen tien jaar meer voetballen. Maar ik hoop toch nog een vijftal seizoenen op het hoogste niveau te blijven meedraaien. De club heeft een éénzijdige optie die zij kunnen lichten, als dat gebeurt dan blijf ik zeer graag bij KV Oostende."

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.