Dappere Callant miskeek zich op de erfenis van Coucke (en op wat hij hem nog allemaal moest betalen)

19 februari 2019 07:36

Peter Callant heeft zijn voorzittersschap bij KV Oostende opgegeven. De verzekeringsmakelaar heeft de kustploeg in het post-Coucke-tijdperk wel door een moeilijke periode geholpen. Maar het moeilijke financiële huishouden - veelal een erfenis van Coucke - noopte hem zich terug te trekken.

Callant was er met goede moed aan begonnen en met Marc Coucke verliep de overgang eerst wel vlotjes, maar daarna begonnen er lijken uit de kast te vallen: hoge commissies aan makelaars, dure Coucke-contracten (Lombaerts, Nkaka, Bjelica, Conte,...) waar ze niet vanaf geraakten, de huur van het stadion bij Coucke (ongeveer 1 miljoen euro per jaar) en ook de discussies over het geld dat KVO nog aan Coucke moest. Zo moest een deel van het transfergeld terugvloeien naar de Anderlecht-preses, weet Het Nieuwsblad

Naast de 2,5 miljoen die Callant betaalde voor zijn aandelen, zag hij ook weinig geld van de transfers van Musona, Milic en Nkaka naar Anderlecht. Die waren een deel van de deal met Coucke. Dat alles maakte dat het voor de niet eindeloos rijke Callant een nachtmerrie werd om financieel het kopje boven water te houden.

Redactie

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.