Opmerkelijk: slechts één van de acht flankspelers van Club Brugge was nog niet geblesseerd, alles op een rijtje

19 februari 2019 18:19

'Aj neen, toch niet weer', moet Ivan Leko zondag gedacht hebben toen met Clinton Mata wéér een flankspeler geblesseerd uitviel. Het is al een heel seizoen lang een heikel punt bij Club Brugge. Straffer nog: met uitzondering van Ngonge is letterlijk iedereen al eens out geweest.

Nog geblesseerd

Arnaut Danjuma, die na een ijzersterke seizoensstart inclusief 5 goals en 4 assists op de sukkel blijft met zijn enkel, speelde zijn laatste match exact vier maanden geleden. Zondag kreeg hij gezelschap van de onfortuinlijke Clinton Mata, die ook al de eerste twee maanden van het seizoen miste na een buikspieroperatie.

Terug fit na blessure(s)

Wél een grote opsteker deze middag: Thibault Vlietinck is terug wedstrijdfit na een afwezigheid van bijna drie maanden door aanhoudende spierproblemen. Nog fit maar niet altijd gespaard: Krépin Diatta miste (21) door twee verschillende blessures al meer matchen dan hij speelde (13), Dion Cools stond even aan de kant in december en Emmanuel Dennis was heel november out.

Een speciaal geval is Sofyan Amrabat. Het manusje-van-alles stond al een paar keer op rechtsmidden, vooral uit noodzaak door de vele blessures, maar was zelf ook niet helemaal blessurevrij. In de CL-match tegen Atlético liep hij een lichte knieblessure op en toen stond hij een tweetal weken aan de kant.

De uitzondering op de regel

De enige die vooralsnog volledig fit bleef, is Cyril Ngonge. De 18-jarige belofte mocht in de zwaarste periode qua blessureleed negen keer opdraven en deed dat gezien zijn leeftijd en gebrek aan ervaring uitstekend. Sinds de jaarwisseling kwam hij echter niet meer in actie bij de eerste ploeg.

Maar hoe?

De vraag die dan automatisch gesteld wordt: waar loopt het mis in Brugge? Trainer Leko roteert absoluut niet graag ondanks een druk programma, maar dat hebben veel trainers en zij krijgen niet allemaal te maken met zoveel blessures. De medische staf is zonder twijfel ook een verzameling van bekwame professionals. 

Als je ziet hoeveel spelers de twee posities op de flanken kunnen invullen, zou de kern ook wel breed genoeg moeten zijn. Dat bevestigde Club door in de wintermercato geen enkele versterking te halen. De meest voor de hand liggende verklaring voor de malaise: simpelweg brute pech.

Yannick Lambrecht

Europa League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.