UPDATE: Carcela verdedigt zich voor Geschillencommissie: "Het was niet naar de scheidsrechter gericht"


Foto: © photonews 19 februari 2019 20:05

Mehdi Carcela is samen met clubadvocaat Pierre Locht vanmiddag gearriveerd op het Bondsgebouw. De aanvaller van Standard moest er zich gaan verdedigen, want het Bondsparket had twee speeldagen schorsing gevraagd voor zijn middenvinger en 'bras d'honneur'. De uitspraak volgt later vandaag...

UPDATE: De Geschillencommissie laat weten dat de uitspraak over de straf van Mehdi Carcela pas binnen exact een week zal volgen.

Carcela verdedigde zich als volgt: "Er is veel over gepraat geweest. Maar mijn gebaar was geen gebrek aan respect richting de scheidsrechter. Ik deed het niet richting hem. Het was meer een reactie van frustratie. Je scoort een mooie goal in een topwedstrijd, in een clasico… en dan wordt hij afgekeurd. Mijn reactie was meer op het systeem bedoeld", noteerde Het Nieuwsblad

Advocaat Pierre Locht argumenteerde dat op basis van tv-beelden enkel nog de VAR mag ingrijpen. "Laten we een nieuw geval als paar maanden geleden met de indicatieve tabel vermijden”, aldus Locht. “Het parket kan volgens de letter van het reglement niet vervolgen."

"We kunnen toch niet gaan vervolgen op basis van artikels of foto’s in de pers? De match werd in een emotionele context gespeeld en er is een precedent met Jelle Van Damme anderhalf jaar geleden: zijn bras d’honneur richting arbiter leverde één match schorsing met uitstel op."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.