Zwak Juve gaat met 2-0 onderuit tegen Atlético, City zet en scheve situatie recht tegen Schalke 04 in spektakelrijke partij

20 februari 2019 23:10

In de laatste heenwedstrijden van de 1/8 finales van de Champions League hebben Manchester City en Atlético Madrid goede uitgangsposities verworven voor de terugwedstrijd binnen drie weken.

Kevin De Bruyne startte in de basis bij ‘the Citizens’ en Kompany moest tevreden zijn met een plekje op de bank. City startte als favoriet aan de partij en zette dat snel kracht bij met een goal van man in vorm Sergio Agüero. Hij rijgt de hattricks tegenwoordig aaneen, maar het was een speler van Schalke 04 die meer aanspraak maakte op een drieklapper.

De Duitsers kregen een penalty na handsspel van Otamendi, maar het was vooral de scheidsrechter die de aandacht opeiste. Hij twijfelde, ging niet naar de beelden kijken en gaf na erg lang beraad toch de strafschop. Later bleek dat het schermpje voor de ref het niet deed. Bentaleb zette de elfmeter om en vijf minuten later was het opnieuw prijs voor Schalke. Fout van Fernandinho in de 16 meter en Bentaleb faalde wederom niet vanop de stip.

In de tweede helft hypothekeerde Otamendi de uitgangspositie door een tweede gele kaart te pakken, maar het spelbeeld wijzigde nagenoeg niet. City bleef drukken en vijf minuten voor het laatste fluitsignaal knalde Sané de verlossende 2-2 voorbij Fährmann met een schitterende vrijschop. In de toegevoegde tijd zag de terugwedstrijd er plots heel mooi uit voor Man City, want Sterling rondde een mooie, verre pass van doelman Ederson koeltjes af.

Scorende verdedigers

De eerste helft van Atlético tegen Juventus was er een om snel te vergeten, maar in de tweede helft was er maar één team dat aanspraak maakte op een zege. Costa besloot meters naast oog in oog met Szczesny en daarna hielden de lat en de vingertoppen van diezelfde doelman Griezmann van de openingstreffer.

Morata knikte daarna wel raak, maar door een overdreven val van Chiellini na een licht contact ging de scheids naar de beelden zien. Geen goal besliste hij en toch stond de 1-0 enkele minuten later op het scorebord. Gimenez reageerde het snelst en werkte een rebound binnen en enkele minuten later verdubbelde zijn verdedigingspartner Godin de score, ook na een stilstaande fase.

Daar bleef het bij en dus heeft Atlético een uitstekende uitgangspositie te pakken voor de terugwedstrijd in Turijn binnen drie weken. Ook City staat al met een been in de kwartfinales. De 2-3 was niet gevleid, zeker niet omdat ze het een poos met een man minder moesten doen.