Drukke dag in Brussel: Carcela haalt precedent boven, Beerschot-Wilrijk in beraad, monsterboete voor Kaya (Mechelen) en Bölöni (Antwerp)?

20 februari 2019 10:06

Het was een heel erg drukke dag in de bondsgebouwen dinsdag. Heel veel spelers en een coach moesten er zich gaan verantwoorden. Maar wat gaat het allemaal opleveren?

Mehdi Carcela kreeg een schorsingsvoorstel van twee speeldagen voor zijn middelvinger tijdens Standard - Anderlecht, maar zijn advocaat Locht gaf al aan dat enkel de VAR bevoegd is voor dit soort zaken en dat er op basis van tv-beelden niet meer mag worden tussengekomen.

Ook Alexander Maes kreeg zijn straf van de Geschillencommissie te horen: twee speeldagen schorsing. Beerschot-Wilrijk heeft nog tot donderdag om in beroep te gaan.

5000 euro boete?

De zogeheten Ad-hoccommissie verhoorde dan weer Onur Kaya én Laszlo Bölöni. Zowel de speler als de coach riskeren een boete van 5000 euro voor hun gedrag tegenover de arbitrage de voorbije weken.

Na zijn gele kaart in de return van de halve finale van de beker - waardoor hij de finale mist - had Kaya een scherpe mening, terwijl Bölöni de VAR aanpakte na het duel tegen Standard. De commissie doet later deze week een aanbeveling aan de Pro League weet GVA.

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Standard \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.