Wouter Biebauw (ex-Malinwa) kan met zege Roeselare tegen Beerschot-Wilrijk ex-club helpen: "Ze vragen allemaal om de nul te houden"

20 februari 2019 16:59

Roeselare is aan stevige opmars bezig in eerste klasse B. Lang stonden ze mee op de laatste plaats, maar ondertussen gaat het veel beter en kan zelfs de top-4 nog voor de West-Vlamingen.

Roeselare is bezig aan een opmerkelijke comeback. Ze pakten 17 op 27 in hun laatste negen wedstrijden en strijden nu voor een plaatsje in play-off 2. De opmars is wel te laat begonnen om de twee grote ploegen van 1B (KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk) nog bij te benen. 

Wel kan Roeselare nog een serieuze scherprechter spelen in de strijd voor de titel. Zaterdag moeten ze namelijk op bezoek bij Beerschot-Wilrijk. Moest Roeselare punten pakken, is de kans enorm groot dat KV Mechelen de tweede periodetitel pakt en dus ook gewoon promoveert naar eerste klasse.

Al wat berichtjes gehad

Wie ook uitkijkt naar de wedstrijd is uiteraard Wouter Biebauw. De doelman van Roeselare heeft in het verleden nog voor KV Mechelen gespeeld en kreeg al heel wat berichtjes van KV Mechelen-supporters. "Ja, ik kreeg al wel wat berichtjes op Facebook. Ze vragen allemaal om de nul te houden", legt Biebauw uit. "Het is dan ook een zeer belangrijke wedstrijd voor KV Mechelen. Deze wedstrijd kan doorsslaggevend zijn voor de titel."

Voor Biebauw wordt het een speciale wedstrijd. "Het geeft een speciaal gevoel dat je je ex-club mee aan een titel zou kunnen helpen, maar wij denken met Roeselare natuurlijk ook gewoon aan een plaatsje bij de top-4. Het is dus sowieso een zeer belangrijke wedstrijd, al is ook de laatste erg belangrijk."

Nils Wens

2e klasse \\ Roeselare \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.