Het belang van de 'onzichtbare' Réginal Goreux bij Standard: "We bekijken hem als onze kapitein"


Foto: © photonews 21 februari 2019 16:54

Afgelopen vrijdag speelde Réginal Goreux zijn 200ste wedstrijd voor Standard. Hoewel de Haïtiaan niet al te veel meer mag meespelen is zijn rol in de kleedkamer nog steeds erg belangrijk.

Toen Goreux afgelopen vrijdag zijn opwachting maakte tegen Lokeren trakteerden de Luikse fans hem op een staande ovatie. Het toont aan dat iedereen binnen de club respect heeft voor de Luikenaar. Ondanks het feit dat hij maar een 100-tal minuten speelde de afgelopen twee seizoenen blijft Goreux een belangrijke speler door zijn rol in de kleedkamer. 

Samen met mannen als Pocognoli, Mpoku en Jean-Francois Gillet vertegenwoordigt hij het DNA van de club. Standard-voorzitter Bruno Venanzi hecht veel belang aan zulke spelers die de Luikse mentaliteit vertegenwoordigen. 

"Régi is een Standard-icoon. Of hij nu speelt of niet, je voelt altijd zijn aanwezigheid. Hij geeft ons telkens raad en weet ons voor elke wedstrijd te motiveren. We bekijken hem zelfs een beetje als onze kapitein. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de raad van ervaren spelers", vertelt Maxime Lestienne.

Goreux is ook belangrijk in de ondersteuning van jonge spelers. Het is duidelijk dat de 31-jarige middenvelder ook bij hen respect afdwingt. Na de wedstrijd tegen Lokeren toonde Zinho Vanheusden met een tweet zijn blijk van appreciatie voor Goreux. 

Ook Standard-coach Michel Preud'homme weet zijn poulain van weleer te appreciëren. "Ik vond dat Régi deze kans echt verdiende. Tenslotte maakt hij deel uit van onze kern en toont hij goeie dingen op training. Ook hij heeft een flinke stap voorwaarts gezet ten opzichte van het begin van het seizoen."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.