? HERBELEEF: Grootste nederlagen in Europa na 2000: Club Brugge (1/2)

22 februari 2019 19:30

Donderdag speelden zowel Club Brugge als Racing Genk hun terugmatch in de 1/16de finales van de Europa League. Voor beide clubs werd het een horroravond. Club ging kansloos met 4-0 onderuit in Salzburg, Genk blameerde zich dan weer in eigen huis met zware 1-4 cijfers tegen Slavia Praag.

Wij lijsten voor u de grootste Europese verliespartijen op van beide ploegen na 2000, te beginnen met de West-Vlamingen.

4-0 tegen Bordeaux (2012-2013)

In zijn eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League zes seizoenen geleden kreeg Club Brugge een bolwassing op bezoek bij het Franse Bordeaux. Onder leiding van Georges Leekens moest het vier goals incasseren, twee voor en twee na rust. Bjorn Engels maakte halfweg zijn debuut en dat werd er een om snel te vergeten. Hij stond amper twee minuten op het veld toen hij zijn eigen doelman Bojan Jorgacevic verschalkte.

0-4 tegen Manchester United (2015-2016)

In de laatste voorronde van de Champions League stond Club voor een schier onmogelijke opdracht tegen de Engelse grootmacht Manchester United. De heenmatch op Old Trafford ging met een verdienstelijke 3-1 verloren. De terugmatch werd een ander verhaal. Wayne Rooney lukte voor het uur een hattrick en Herrera maakte de vernedering met een vierde treffer compleet.

4-0 tegen Kopenhagen (2016-2017)

Club maakte na elf jaar eindelijk nog een keer zijn opwachting op het Kampioenenbal. Die campagne werd met 0/18 eentje om snel te vergeten. Op de tweede speeldag ging het op bezoek in Kopenhagen, waar met 4-0 een pijnlijke afslachting volgde.

5-0 tegen Napoli (2015-2016)

Nog geen maand na de 0-4 nederlaag tegen Manchester United, liep Club tegen een forfaitscore aan in de groepsfase van de Europa League. Het Napoli van Dries Mertens was meer dan een maatje te groot. De Rode Duivel had met twee doelpunten een groot aandeel in het pak slaag.

Europa League \\ Club Brugge \\ Red Bull Salzburg
 
 
 
Reacties.