Rutten won ooit een topper met 10-0: "Dat kan hier absoluut niet, hier spelen ze mannenvoetbal"


Foto: © photonews 22 februari 2019 14:50

"We gaan van onze eigen sterkte uitgaan en proberen Brugge pijn te doen op hun zwakste gebieden", aldus Rutten. U hoort het, voor straffe uitspraken moet men niet bij de Nederlandse coach van Anderlecht zijn.

Rutten zat er vrij ontspannen bij, al gaat het om een match met zoveel geschiedenis. Al is hij zich daar wel van bewust. "Dit is vergelijkbaar met Ajax-Feyenoord ja. Dat bespeur je ook in je omgevind. De mensen rondom het elftal, de administratie in Neerpede... Als je 's morgens binnenkomt hoor je al: 'Zondag mogen we niet verliezen hé!"

Club kreeg donderdag een serieuze tik van Salzburg. "Ik heb zelf ook aan die kant gezeten. En uit ervaring zeg ik dat als je zo'n teleurstelling tegenkomt, dat je dan soms nog meer dan 200 procent gemotiveerd bent. Maar ik kijk uit naar dit soort wedstrijden: de ambiance, de sfeer... Of ik tevreden zal zijn met een punt? We gaan uit van drie punten, maar we zien wel tijdens de match."

In Nederland kan je tegen een kleinere club een halfuur gas geven en klaar

In vergelijking met Nederland weet hij wel wat hem hier te wachten staat zondag: er zal strijd moeten geleverd worden. "In Nederland zijn ze al een tijdje van dat fysieke afgestapt. Hier is het echt meer mannenvoetbal. Of je nu naar Oostende moet of naar eender welke club, je moet vol aan de bak. In Nederland kan je als grote club een halfuur gas geven tegen een mindere en het is klaar. Dat heb je hier niet."

Met PSV won hij zelfs ooit met 10-0 van Feyenoord (24 oktober 2010). "Dat kan hier niet. Absoluut niet! Maar die dag komt ook maar één keer in de 25 jaar voor. Alles zat toen mee. Bij 5-0 begon ik te wisselen om de spelers in te tomen, maar dat ging gewoon niet. Ze bleven maar gaan."

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Red Bull Salzburg
 
 
 
Reacties.