"Ga je wassen, zwarte lul": racistische uitlatingen van trainer zorgen voor leegloop bij Nederlandse amateurclub, al zeven spelers en teammanager opgestapt

22 februari 2019 21:18

Opschudding in Nederland: bij eersteklasser Argon zijn zeven spelers en de teammanager per direct opgestapt. De aanleiding is het racistische gedrag van hoofdtrainer Ron van Niekerk.

Joceline de Sa, één van de opgestapte spelers, verklaart bij Hart van Nederland dat trainer Van Niekerk tijdens trainingen en wedstrijden constant racistische uitlatingen als "Ga je wassen, zwarte lul" en meer uitsprak tegenover zijn spelers. 

"Ik ben zelf donker en kan niet meer onder deze trainer spelen. Niemand zou mij dan nog serieus nemen en ik zou mezelf ook belachelijk maken", verklaart de Sa. "Ik kan niet blijven en dat doet pijn, heel veel pijn."

De club erkent dat Van Niekerk "ontoelaatbare dingen" heeft gezegd, maar voorlopig staat hij nog steeds aan het roer. Intussen zijn al zeven spelers en teammanager Marcus de Jong opgestapt. Naar verluidt overwegen nog meer mensen binnen de club om het voor bekeken te houden.

Het initiatief van de Pro League met regenboogkleuren komt duidelijk op een goed moment, lees hier meer.

Yannick Lambrecht

Argon
 
 
Reacties.