Strijdvaardige Leko richt zich tot zijn spelers: "Zwaar gevallen, maar zondag moeten we weer opstaan"

22 februari 2019 07:12

De nederlaag in Oostenrijk moet voor Club Brugge hard zijn aangekomen. Trainer Ivan Leko denkt na hoe het zover is kunnen komen en blikt ook al even vooruit naar de topper van zondag tegen Anderlecht.

Ivan Leko zocht naar oorzaken dat zijn team met zware cijfers ten onder ging tegen een sterk Salzburg en vond die ook. "We stonden achterin niet anders dan anders en toch verloren we heel veel duels in onze opbouw. Daarnaast was de communicatie op onze rechterflank tussen Amrabat, Poulain en Vormer niet goed", aldus Leko in Het Laatste Nieuws

"Bovendien hebben we te veel balverlies geleden. Voor de rust kregen we zelf ook twee uitstekende kansen, maar op Europees niveau moet je je momenten pakken. Je moet scherp staan defensief én offensief. Dat was in beide niet zo."

Kraker op zondag

Veel tijd hebben de manschappen van Leko niet om hun wonden te likken na de 4-0. Zondag staat de kraker tegen paars-wit op het programma en de hoofdstedelingen kunnen alle punten gebruiken in de strijd voor een PO1-ticket. "Deze nederlaag is zeer pijnlijk. Nu heb ik zondag een topteam nodig met topspelers. Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe vaak je kunt opstaan."

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Red Bull Salzburg
 
 
 
Reacties.