Loting Europa League: Hazard tegen Oekraïners, Mertens tegen Brugse kwelduivel en twee Belgen-killers tegen elkaar

22 februari 2019 13:36

Vrijdagmiddag is er in Nyon geloot voor de 8ste finales van de Europa League. Zestien teams gingen in de trommel en dat leverde geen onaangename affiches op.

De centrale gast op de loting was voormalig Sevilla-doelman en meervoudig Europa League-winnaar Andres Palop. De Spanjaard koppelde enkele interessante teams aan elkaar. 

De eerste affiche die uit de bus kwam was Chelsea tegen Dinamo Kiev. Hazard en co zullen vol aan de bak moeten om de Oekraïners uit te schakelen. In de vorige ronde wipten de Oost-Europeanen het Griekse Olympiakos.

Nainggolan

Radja Nainggolan mag met Inter naar Duitsland. De 'Nerazzuri' nemen het op tegen Eintracht Frankfurt. Kan de 'Ninja' de Duitsers uitschakelen?

Als derde kwamen Dinamo Zagreb en Benfica uit de kokers. Het is uitkijken of Mile Svilar dit keer wel een plaatsje onder de lat kan versieren bij de Portugezen. Dries Mertens moet proberen waar Club Brugge niet in slaagde: Salzburg elimineren. Benieuwd of de Oostenrijkers ook nu weer indruk kunnen maken. 

Valencia moet het opnemen tegen het Russische Krasnodar. De Russen overleefden de groepsfase ten koste van Standard. Vorige ronde schakelden ze nog Bayer Leverkusen uit, Valencia is dus gewaarschuwd. 

De zesde affiche is er eentje tussen twee killers van Belgische teams. Sevilla gaf in de groepsfase in eigen stadion Standard een 5-1 pandoering. Opponent Slavia Praag wist donderdag Racing Genk nog billenkoek te geven door 1-4 te winnen in Limburg. De Spanjaarden zijn wel grote favoriet in dit treffen. 

Vervolgens werden ook nog Arsenal-Rennes en Zenit-Villarreal aan elkaar gekoppeld. De heenwedstrijden van de 8ste finales in de Europa League vinden plaats op 7 maart, de returns zijn een week later. 

Europa League
 
 
 
Reacties.