MPH kijkt uit naar treffen met Gent: "Benieuwd of we het ook op verplaatsing kunnen"

22 februari 2019 13:19

Standard-coach Michel Preud'homme hoopt dat zijn troepen een uitzege kunnen boeken in de Ghelamco Arena. Op verplaatsing sputtert de Luikse motor vooralsnog.

De Luikenaars kunnen zich dit weekend verzekeren van een stekje in play-off 1. Als de 'Rouches' winnen op Gent en Charleroi van een kale reis uit Sint-Truiden terugkeert is Standard geplaatst. "We willen zo snel mogelijk zeker zijn van dat plaatsje in de play-offs. We beseffen dat het een moeilijke wedstrijd wordt en ons rapport op verplaatsing is niet al te positief", aldus MPH.  

"Buiten onze overwinning op Charleroi hebben we geen enkele zege gehaald op het veld van een rechtstreekse concurrent. Ik ben benieuwd of we weer progressie hebben gemaakt en nu ook ons spel op verplaatsing kunnen brengen", verklaart de Luikse trainer.  

Gent heeft heel veel kwaliteit in hun kern

Ondanks het dipje waarin de 'Buffalo's' zich bevinden weigert Preud'homme hen te onderschatten. "Gent is en blijft Gent. Ze hebben een goeie mercato achter de rug en er kwam toch heel wat kwaliteit bij. Er is meer dan Sorloth alleen, met Yaremchuck, Bezus, Vadis en Dejaegere kan het gevaar van overal komen."

Plekjes zijn duur

"Bovendien heeft Gent ook nog eens verdedigers die vaak een doelpuntje meepikken op stilstaande fases. We hebben hun ploeg goed geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het een heel evenwichtig team is. Gent heeft heel wat kwaliteit rondlopen", dixit de voormalige Gent-trainer.

Voor AA Gent is de zege een must in hun strijd om play-off 1. "De plekjes in play-off 1 zijn telkens heel duur. Het is elk jaar een heuse strijd om in die top zes te raken. Gent deed de afgelopen een slechte zaak en zal dat nu ongetwijfeld willen rechtzetten", besluit de coach van Standard. 

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.