"Geen natuurlijke leiders in de groep": Thorup is streng voor zijn spelers

22 februari 2019 09:45

Gent staat nog voor vier wedstrijden waarin het absoluut moet winnen en dat na twee opeenvolgende nederlagen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren. Thorup zag in die verliespartijen te weinig leiderschap in zijn groep.

"We moeten ons aan ons plan houden en blijven voetballen als team. Als we achter komen, krijg ik de indruk dat sommige spelers de wereld willen redden", zei Gent-coach Jess Thorup in Het Laatste Nieuws. "Ze moeten met druk leren omgaan, dat mis ik op dit moment."

Gent staat voor enkele belangrijke matchen met het oog op het behalen van play-off 1, te beginnen met de topper van vanavond tegen Standard. "We hebben onszelf in een situatie gebracht waarin we nog drie of vier keer moeten winnen", was de Deen duidelijk.

Hij vindt ook dat er niet voldoende natuurlijke leiders in zijn groep zitten. "Als we die wel hadden, zouden we ons voetbal niet laten vallen bij een achterstand. Sommige jongens hebben dat wel in zich, maar zij moeten nu opstaan. Daar heb ik een aantal spelers individueel op aangesproken."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.