? Vier redenen waarom Club Brugge na 21 jaar nog eens kan winnen in het Astridpark

23 februari 2019 07:30

9 september 1998. Zo lang is het ondertussen geleden dat Club Brugge een laatste keer kon winnen in het Astridpark. Zondag maakt blauw-zwart een nieuwe verplaatsing naar Anderlecht en hoopt het komaf te kunnen maken met die enorm lange reeks. Kan het eindelijk nog eens lukken?

Bij RSCA zouden ze met plezier nog 21 jaar toevoegen aan die reeks, de Bruggelingen willen dan weer zo snel mogelijk verlost geraken van de vloek die voor hen boven het Astridpark rust. Hier zijn vier redenen waarom het Club deze keer wel zal lukken om een driepunter mee te pakken uit Brussel.

Club op zoek naar eerherstel

Club Brugge boekte vorige week overwinningen in eigen huis tegen Salzburg in de Europa League (2-1) en competitieleider Racing Genk (3-1). De West-Vlamingen reduceerden de kloof op de Limburgers tot 8 punten en hopen een vervolg te kunnen breien aan die zeges.

Donderdagavond gingen de troepen van Ivan Leko evenwel roemloos ten onder in de terugmatch in Oostenrijk met zware 4-0 cijfers. Ze zullen absoluut op zoek gaan naar eerherstel om die Europese kater zo snel mogelijk door te spoelen.

Anderlecht op de dool

Anderlecht kent tot nog toe een bijzonder matig seizoen. De Brusselaars boekten zondag op de Bosuil een onverhoopte en langverwachte uitzege, maar zal nog alle zeilen moeten bijzetten om zich te verzekeren van een plaats in play-off 1. In de eerste thuiswedstrijden in het nieuwe jaar werd er eerst nipt gewonnen van Eupen (2-1) en nadien volgde een scoreloos gelijkspel tegen Zulte Waregem.

Mes op de keel

Het zal een bijzonder gespannen wedstrijd worden. In Brussel kunnen ze zich geen misstappen meer permitteren, want elk nieuw puntenverlies kan catastrofale gevolgen hebben. Dit gegeven kan misschien wel eens verlammend werken voor Anderlecht en bevrijdend voor Club.

Aan alle reeksen komt een einde

Ooit zal het toch nog eens prijs moeten zijn. Een ding is zeker: de bezoekers zullen sterk voor de dag moeten komen willen ze kans maken. Maar aan elke reeks komt vroeg of in dit geval (heel) laat een einde.

Hieronder vindt u beelden van de laatste Brugse triomf.

Sam Suttels

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.