Grote broer Nordin reageert op de kritiek aan het adres van Sofyan Amrabat: "Hij cijfert zich helemaal weg"

23 februari 2019 14:45

Sofyan Amrabat was voor velen de zondebok na de pijnlijke nederlaag tegen Salzburg in de Europa League. Zijn grote broer, Nordin, countert de kritiek.

Leko zei na Salzburg dat hij wist dat Amrabat die rol als rechtse wingback aankon en daar is Nordin Amrabat het mee eens. "Bij Watford hebben we in de aanloop naar het seizoen continu op dat systeem getraind en ik stond toen ook op die positie. De competitie was al een paar weken ver en nog was het systeem niet perfect afgesteld", zei Nordin Amrabat bij HLN, doelend op het feit dat zijn broer bij Club Brugge niet voldoende was voorbereid op die positie.

De Amrabat van Club Brugge is in de eerste plaats een middenvelder. Dat is voor Nordin ook een van de redenen dat hij in de fout ging bij het eerste tegendoelpunt tegen de Oostenrijkers. "Daar zou een verdediger die bal gewoon hebben weggekeild, maar 'Souf' wilde uitvoetballen. Dat is de omslag die je als middenvelder plots moet maken. Sommige mensen zullen hem erop afrekenen."

"Mijn broer is geen klager of zeurpiet, ook al weet ik dat hij baalt. Maar het team staat voorop bij hem. Net daarom cijfert hij zichzelf weg. Hij kan ook niet 'nee' zeggen. Mocht Leko hem morgen vragen om in doel te gaan staan, dan nog zou hij zijn stinkende best doen."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.