Wat moet Essevee doen in play-off 2? Coach en spelers zijn het niet helemaal eens


Foto: © photonews 23 februari 2019 11:31

De redding is - zo goed als - binnen voor Zulte Waregem en dus kunnen ze zich aan de Gaverbeek al richten op play-off 2 en de voorbereiding op het volgende seizoen.

De spelers tonen nog de nodige ambitie: "Waarom niet mikken op Europees voetbal?", vroeg Idrissa Sylla zich enkele weken geleden al af.

"Vorig seizoen haalde Zulte Waregem 28 op 30. Dus moeten we het ook dit jaar op zo'n manier goed aanvatten", blikte ook Stef Peeters vooruit. "Als je niet goed begint aan play-off 2, dan kan dat lang duren."

Met andere insteek naar play-off 2

Maar coach Francky Dury heeft misschien enigszins andere plannen: "We willen nog het maximale halen in de reguliere competitie. Het laat me koud wie op zich play-off 1 haalt, daar moeien wij ons niet in. We vervullen onze rol op onze manier."

"Wat met play-off 2? We gaan onszelf verdedigen en het niet zomaar laten passeren of ons overgeven, maar we gaan met een andere insteek naar play-off 2 kijken. We moeten zien welke spelers zich nu nog kunnen ontwikkelen, naar volgend seizoen toe."

Vorig seizoen?

Het moet gezegd: Dury gaf het in de donkere wintermaanden ook al een paar keer aan. "Wat heb je aan een goede play-off 2? Kijk naar de winnaars van de poules: wij en Lokeren, die staan er nu niet goed voren."

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.