Boli en fruitige Kanaries, Buffalo's, Harbaoui, (veld)slagen en verwondingen en een ziek Waasland

25 februari 2019 17:27

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Buffalo!

AA Gent speelde een van zijn laatste troeven uit om toch nog in play-off 1 te geraken en deed dat met verve in eigen huis tegen Standard.

Onder druk presteren de Buffalo's goed, het doet eventueel het beste vermoeden richting de ultieme finale op speeldag 30 op Stayen?

STVV

Al zou STVV dan hopelijk al zeker zijn van de top-6, want de Kanaries verdienen play-off 1 op basis van hun voetbal echt wel.

De hattrick van Boli was exemplarisch voor diens vorm (8 goals in 6 matchen), maar ook de rest van het team draait. Zelfs na het vertrek van De Norre, Bezus & co blijft het team gewoon rustig heersen.

Hamdi Harbaoui

Net als vorige week kunnen we blijven zeggen: Moeskroen Kampioen! 18 op 18, het is een bijzonder knappe statistiek en het werk van Storck is stilaan fabelachtig.

Maar we willen toch ook even Hamdi Harbaoui in de bloemetjes zetten. Die miste dan wel een dot van een kans tegen Eupen, maar mikte er ook opnieuw twee binnen en zit zo in de 'club van 100'. Proficiat, Hamdi! 

FLOP

Musona & Lokeren

Nog niet in de club van 100: Knowledge Musona. Wat die ten berde bracht in Moeskroen is hemeltergend te noemen. 

Een strafschop missen en daarna ook nog dé kans der kansen op de paal trappen? Het is exemplarisch voor het gebrek aan efficiëntie bij de Waaslanders. Mirakels bestaan, maar zelfs Roger Lambrecht gelooft er niet echt meer in: "Het is te weinig voor 1A."

Stampen & Dagen

Je kent wel de boemeltrein? Wel, de voetbalzondag kabbelde ook maar wat voorbij. Al was er heel wat Stampen & Dagen bij, vooral in het Astridpark.

Santini, Kara en Milic zorgden met wat duw- en trekwerk alledrie voor heel wat frustratie bij de blauw-zwarte supporters. 

Waasland-Beveren

Nog meer slecht nieuws vanuit het Waasland, waar ook op de Freethiel heel weinig leuks te aanschouwen was.

Onze reporter ter plaatste verwoordde het als volgt, veel kunnen we er niet aan toevoegen: "Waasland-Beveren had in het laatste halfuur nog een blinde in een rolstoel door de verdediging laten glippen, werkelijk niemand wilde nog op dat veld staan."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.