Charleroi-huurling trekt aan de alarmbel: "Iedereen moet in de spiegel kijken"

25 februari 2019 15:16

Bij Sporting Charleroi leek zijn verhaal zo goed als ten einde. Daarom ging de voorkeur uit naar een uitleenbeurt aan Tubeke om het voetbalplezier terug te vinden. Of Enes Saglik daar al in geslaagd is, is zeer de vraag. Hij komt er wel aan spelen toe, maar de resultaten vallen tegen.

Vooral in de voorbije weken. Tubeke lijkt op zijn tandvlees te zitten en kwam ook tegen OHL niet goed uit de verf. "We hebben een heel slechte match gespeeld. We slikten te gemakkelijk de doelpunten. Na 25 minuten begonnen we wel meer wil te tonen om de match te winnen. Alleen zijn we na rust aan hetzelfde tempo blijven spelen dan in de eerste helft en dat heeft het verschil gemaakt", analyseerde Saglik.

Meer concentratie nodig

De aanvallende middenvelder is scherp voor heel de ploeg. "Iedereen moet in de spiegel kijken en zich de juiste vragen stellen. We moeten onze fouten rechtzetten en op een andere manier op het veld komen. Nochtans is er wel een goede mentaliteit in de groep. Er is meer concentratie nodig."

Het is opvallend hoe zwaar het einde van de reguliere competitie doorweegt, want Tubeke was aanvankelijk aan een prima tweede periode bezig. "Sinds een match of vier maken we teveel fouten. Dat moeten we corrigeren. Een wedstrijd duurt negentig minuten of langer. Het is niet genoeg om eens twintig minuten goed te spelen tegen Mechelen of eens twintig minuten tegen Beerschot Wilrijk."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ OH Leuven
 
 
Reacties.