Als hij zo doorgaat, zal Coucke zijn portefeuille wel bovenhalen voor Bolasie: "Ik begrijp het nu beter"

25 februari 2019 06:01

Als Yannick Bolasie zo verder blijft doen, zijn we zeker dat Marc Coucke straks zotte dingen gaat doen om hem te kunnen houden. De Congolese winger zit aan drie goals en één assist bij één invalbeurt en drie basisplaatsen.

Als dit nog maar een voorsmaakje is - hij zou nog niet volledig fit en aangepast zijn - zal er in Neerpede toch eens nagedacht worden om hem te overtuigen. Ook al is hij duur... "Mijn twee goals waren een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Maar ik ben wel ontgoocheld dat we de situatie niet beter beheerden na die voorsprong", aldus Bolasie.

Voor Bolasie was de rivaliteit met Club Brugge iets dat hij enkel van Lukaku gehoord had. "Maar nu begrijp ik het al beter. Ze hadden hier al 21 jaar niet meer gewonnen. Dat zette wel heel veel extra druk op ons", knikte hij. "Of ik beter wil doen dan Romelu? (lacht) Romelu is hier een legende, ik zal nooit zoveel scoren. Dat hij nooit twee keer scoorde tegen Brugge? Ah, dat ga ik hem wel sturen..."

Play-off 1? In principe mag het niet foutlopen nee...

Maar echt tevreden was de topaanwinst niet. "We weten dat we beter kunnen. Club Brugge had het beste van het spel. Ik vond hen beter dan Standard. Het positieve was wel onze mentaliteit. Dat we play-off 1 moeten halen? In principe mag het niet foutlopen nee, maar dan moeten we wel deze mentaliteit nog drie keer aan de dag leggen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.