Exact twee jaar geleden bracht Geoffry Hairemans alle Antwerp-fans in extase

26 februari 2019 21:03

Het is vandaag exact twee jaar geleden: Geoffry Hairemans die door zijn penaltydoelpunt tegen Lommel Antwerp de tweede periodetitel in 1B bezorgde. Hairemans legde toen de basis voor de promotie naar 1A.

Op 26 februari 2017 lijkt Antwerp de periodetitel in 1B alsnog mis te lopen. Enkele weken eerder verloor Antwerp op de Bosuil met 0-2 van rechtstreekse concurrent Lierse. Daarna speelde Lierse nog twee keer gelijk tegen Lommel en Roeselare. Als Antwerp op de slotspeeldag won van Lommel mocht het alsnog aantreden in de promotiewedstrijden. 

Antwerp lijkt zijn allerlaatste kans van het seizoen in eigen huis tegen Lommel te verprutsen. Na 90 minuten staat het nog steeds 0-0. Tot de Great Old een strafschop krijgt. Niemand minder dan Geoffry Hairemans zet zich achter de bal: de publiekslieveling klaart de klus en de Bosuil ontploft.

Enkele weken later is het eindelijk van dat: Antwerp mag terugkeren op het allerhoogste niveau na dubbele winst in de promotiewedstrijden. Geofke Deurne-Noord schreef die 26ste februari geschiedenis en is vandaag nog steeds onsterfelijk bij Antwerp. 

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.