Mourinho is kieskeurig geworden en heeft twee voorwaarden vooraleer hij bij een nieuwe club tekent

26 februari 2019 09:32

José Mourinho wil bij het begin van volgend seizoen weer aan het roer staan bij een club. De Portugees is echter kieskeurig geworden na zijn laatste avonturen. Hij heeft zelf een paar voorwaarden waaraan zijn nieuwe club moet voldoen.

Zijn eerste is iets wat hij zelf 'structurele empathie' noemt. "Ik ga alleen naar een club waar er geen intern conflict heerst", zegt The Special One in The Telegraph. "Je heb nu een generatie spelers die niet alleen spelers  zijn, maar een heel pakket. Je hebt de speler, zijn familie, zijn makelaar, zijn entourage, zijn communicatiedirecteur... Als je een speler hebt, heb je al die afleidingen."

"En als er dan geen empathie is in de structuur van de club, krijg je zo veel contradicties dat het heel erg moeilijk wordt om te werken. Dat is mijn eerste eis. Ik wil met mensen werken waar ik van hou, met wie ik goed en blijgezind kan werken, met wie ik dezelfde ideeën deel."

En hij wil toch nog wel eens voor de prijzen meespelen. "Als het een club zonder ambitie is, ga ik niet. Dat is mijn tweede vereiste." 

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.