? Real de betere ploeg, dodelijk efficiënte Suarez heeft geen genade

27 februari 2019 23:14

FC Barcelona mag Luis Suarez dankbaar zijn want de Uruguayaan was weer bijzonder efficiënt in de hevig bevochten terugwedstrijd van de halve finale in de Copa del Rey.

Voor Barcelona is het al de zesde bekerfinale op rij. Nochtans was Real Madrid aan een bijzonder sterke partij bezig in het eigen Bernebéu. 'De Koninklijke' stootte keer op keer op een ijzersterke Ter Stegen en vooral Vinicius miste kans na kans. De jonge Braziliaan was misschien wel de beste man op het veld en had in de eerste helft een strafschop verdiend. Toch moet hij nog wat aan zijn afwerking schaven.

Dat kon niet gezegd worden van de sluipschutter aan de overkant. Barcelona liet nagenoeg geen kansen optekenen in de eerste helft en bij de eerste poging na de pauze was het meteen raak. Suarez gaf zichzelf ruitme om te schieten met een knappe lichaamsbeweging en hij klopte Navas in zijn korte hoek. Bij de 0-2 is het een twijfelgeval of de goal nu van de voet van de Uruguayaan of van Varane kwam.

Bij de 0-3 was er geen twijfel mogelijk. Vaste strafschopnemer Messi liet de bal met plezier liggen voor zijn maatje, die vervolgens met een panenka zijn (al dan niet) hattrick mooi afrondde. In de finale nemen de Catalanen het op tegen Valencia of Real Betis.

Hannes Van Gael

Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.