Solskjaer maakt zich geen zorgen om Lukaku: "Nee, hij is geen American Football-speler"

27 februari 2019 08:34

Romelu Lukaku start door de vele aanvallende blessures vanavond in de spits tegen Crystal Palace. Manchester United-coach Ole Gunnar Solskjaer verkoos er eerder voor om hem op de flank (of op de bank) te zetten. Maar hij maakt zich geen zorgen om de Rode Duivel.

Lukaku kwam na het WK aan bij Manchester United met een surplus aan spieren. Solskjaer werd door de journalisten gevraagd naar het gewicht van zijn aanvaller. "Nee, nee, nee, hij is niet gebouwd als een American Football-speler", zegt hij in HLN. We zorgen er wel voor dat hij in de zestien raakt en goals maakt voor ons. Dat is zijn job."

De Noorse (interim?)trainer ziet dan ook geen problemen. "Ik kan ook begrijpen waarom hij in de aanloop naar het WK wat spieren heeft bijgekweekt - waarom er hard op het fysieke is gehamerd. Wij vragen onze spelers nu aan een hogere intensiteit te werken. Kort loopwerk in de rug van de verdedigers. Dat heeft hij graag, dus dat komt wel goed. Het is niet zo moeilijk om spiermassa kwijt te spelen. Hij heeft weinig vet hangen, wel veel spieren."

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.