Eén spits en (bijna) geen alternatieven: het wordt - zoals al heel het seizoen - behelpen bij Anderlecht

28 februari 2019 15:44

Anderlecht heeft een probleem: Ivan Santini is de enige overgebleven spits in de kern van Fred Rutten nu Nany Dimata zich gaat laten opereren aan de knie. Als er iets met de Kroaat gebeurt, is het ver zoeken naar oplossingen.

De optie Bolasie hebben we u vorige week al eens voorgeschoteld en de linkse winger geeft aan dat hij dat ook zou kunnen en al gedaan heeft bij Crystal Palace. Maar daarna? De grote leegte. Ook bij de beloften is er immers nog niemand klaar om het op het hoogste niveau te laten zien.

Ciryack Dhauholou werd in een bijna ver verleden er al eens bijgenomen door Hein Vanhaezebrouck, maar de 24-jarige Ivoriaan is meer geblesseerd dan hij op het voetbalveld staat. Ook nu nog is hij bezig aan een lange revalidatie.

Geen beloften klaar

Bij de beloften is ook de 17-jarige Mathis Suray door blessure uit beeld verdwenen en de 18-jarige Alan Mayanga is ook verre van klaar. Gelukkig heeft Santini sinds de start van het seizoen (waarin hij vier gele kaarten in vijf wedstrijden pakte) de voorbije weken geen kaarten meer gepakt. Al had dat gerust gekund...

De enige oplossing die Rutten dus heeft naast Bolasie is met 'een valse negen' spelen. Een kleine wendbare jongen à la Bakkali of Verschaeren. Maar of je die laatste daarmee op dit moment een plezier gaat doen, lijkt onwaarschijnlijk. Het wordt dus behelpen, zoals al heel het seizoen lang.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.