Ajax ziet op korte tijd de loonlast met meer dan de helft omhooggaan

28 februari 2019 18:04

Voetbalclub Ajax Amsterdam heeft donderdag haar halfjaarcijfers bekend gemaakt en daar staat een erg opmerkelijk gegeven in betreffende de loonlast.

"De post 'lonen, salarissen en sociale lasten' is gestegen met € 16,0 miljoen naar € 41,3 miljoen", dat schrijft de Ajax in haar halfjaarrapport over de eerste helft van het seizoen 2018/19.

Dat is enerzijds te verklaren door het aantrekken van ervaren spelers die van een buitenlandse competitie overkwamen waar aardig wat te rapen viel. Denk maar aan Dailey Blind die niet voor een peulenschil bij Manchester United speelde, hetzelfde geldt voor Dusan Tadic bij Southampton.

Daarnaast kregen ook enkele vaste waarden een nieuw, lucratiever contract voorgesteld. Op 1 september 2018 zette Ziyech zijn kribbel onder een nieuwe verbintenis. In oktober was het de beurt aan Dolberg voor een vernieuwde deal.

Ten slotte werden er ook meer premies uitgereikt dan normaal. Dat komt door de uitstekende resultaten van de Amsterdam in de Champions League - kwalificatie via de voorrondes en de groepsfase overleven.

Hannes Van Gael

Ajax
 
 
Reacties.