Lukaku was niet de enige die Anderlecht aanpraatte bij Bolasie: "Romelu komt hier ooit opnieuw spelen"

28 februari 2019 06:25

Met zijn drie goals, waarvan twee tegen Club Brugge, in de laatste twee matchen was Yannick Bolasie erg beslissend voor zijn nieuwe werkgever. Maar hoe komt zo'n grote naam eigenlijk in België terecht?

Er wordt beweerd dat hij zijn transfer liet afhangen van het goedkeuren van goede vriend Romelu Lukaku. "Zover zou ik misschien niet gaan", zei Bolasie bij Het Laatste Nieuws over zijn keuze voor Anderlecht. "Toen de club me belde ben ik wel meteen gaan praten met hem."

"Romelu heeft hoge standaarden als het aankomt op accommodaties en dergelijke, dus ik wist dat dat geen probleem ging zijn bij Anderlecht. Hij zei me direct: 'Ga!'." Toch ging de huurspeler van Everton nog bij anderen bekenden van het huis ten rade.

"Het hing zeker niet alleen van Lukaku af. Ik heb ook met Chancel Mbemba en Dieumerci Mbokani gepraat. Anderlecht was voor mij ideaal omdat ik hier kan spelen én er is druk. Ik weet dat de club nog nooit play-off 2 speelde."

Maar de transfer naar paars-wit was niet het enige waarbij Bolasie onze landgenoot om advies vroeg. Hij contacteerde de Rode Duivel ook voor de topper tegen Club Brugge. "Hij zei dat Anderlecht thuis al 20 jaar niet van Brugge verloren had. Ik wist dat niet, dus hij voerde de druk nog wat op. Ik weet wel dat hij hier ooit opnieuw komt spelen. Dat heeft hij al gezegd."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.